Menu Close

Wat zijn de risico’s voor ruitenreinigers?

Gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor glazenwassers zijn onder meer vallen van een ladder of externe dorpel, vallen door kwetsbare daken en vallen / ongevallen als gevolg van onvoldoende toegangsapparatuur.

1. reizen ladders en portalen

Reizende ladders en portalen lopen meestal over grote delen van glazen daken. Hoewel nuttig, moeten gebruikers van dit type apparatuur ervoor zorgen dat het correct is ge├»nstalleerd, ge├»nspecteerd en onderhouden – anders is het mogelijk niet veilig om te gebruiken. Bij het werken met dit type apparatuur moeten ook persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen, zoals een harnas voor het hele lichaam , terwijl alle gereedschappen en apparatuur goed moeten worden vastgezet met een geschikte vanglijn.
Typische risico’s: gebroken glas; valt; overbelasting van de apparatuur; verwondingen door snel werk

ladders

2.Suspended / Facade Access Equipment (SAE)

Bij gespecialiseerde vensterreinigingstaken moet SAE, zoals houders, worden gebruikt. Natuurlijk moet een gebruiker, net als elk type toegangsapparatuur, goed zijn opgeleid in het gebruik van SAE voordat hij de klus aanneemt. Enkele van de belangrijkste dingen om te overwegen zijn dat de veilige werklast nooit wordt overschreden en dat de apparatuur alleen wordt gebruikt in veilige weersomstandigheden.
Typische risico’s: het niet gebruiken van PBM; valt; slechte weersomstandigheden; overbelasting van de apparatuur; verwondingen door overhaaste banen.

3 .Touwtoegang

In sommige situaties is touwtoegang de beste methode om de klus te klaren. Touwtoegangsmethoden stellen een werknemer in staat de taak snel uit te voeren en toegang te krijgen tot locaties die anders moeilijk bereikbaar waren.

4. ladders

Misschien wel de meest gebruikte methode – en het gemakkelijkst – is de ladder. Hoewel ladders bekender zijn om mee te werken, brengen ze nog steeds een aantal risico’s met zich mee. Medewerkers moeten ervoor zorgen dat correct schoeisel wordt gedragen en dat de aanbevolen werkbelasting niet wordt overschreden. De hoogte van de ladder moet ook geschikt zijn voor het werk – om te ver reiken en leunen te voorkomen.
Typische risico’s: vallen; uitglijden en struikelen; stammen van te ver reiken.

Veiligheidsadvies van de experts

Als u de ramen per vak schoonmaakt, waarom zou u dan uw gezondheid en veiligheid niet op de proef stellen door een van onze veiligheidstrainingen te boeken? We bieden een breed scala aan cursussen, waarvan de volgende nuttig zullen zijn voor uw vak:
1. werken op hoogte training
2.Dag EHBO-cursus op het werk
We kunnen ook uw toegangsapparatuur voor u controleren om er zeker van te zijn dat deze zijn steentje bijdraagt om uw veiligheid te beschermen. Onze ladderinspectieservice omvat reparaties aan beschadigde items en kan worden uitgevoerd met intervallen van 3, 4 of 6 maanden – afhankelijk van de gebruiksfrequentie.
Typische risico’s: het niet gebruiken van PBM; valt; verwondingen door overhaaste banen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *